Introductie: Gastvrij Bezorgen

Welkom bij de e-learning Gastvrije Delivery!

Tijdens deze e-learning ga jij je verdiepen in verschillende thema’s die allemaal te maken hebben met het verhogen van de gastvrijheidsbeleving tijdens het bezorgen. Consumenten laten steeds meer producten bezorgen. Denk aan boodschappen, eten en pakketjes vanuit allerlei soorten bedrijven. Hierdoor is het belangrijk dat het gehele bezorgingsproces een ware beleving wordt voor de klant/gast. 

Om concurrerend te blijven, moet je klanten/gasten een ervaring bieden die ze van niemand anders kunnen krijgen. Middels deze e-learning leer je hoe je van jouw bezorgproces een gedenkwaardig en opwindend moment kunt maken voor zowel klanten als gasten. Je leert hoe je jullie serviceperceptie kunt verbeteren door elke klant een unieke en gepersonaliseerde ervaring te geven elke keer weer dat hij / zij contact heeft met uw bedrijf.

Door middel van relevante theorie en interactieve vraagstukken zul je de juiste inzichten krijgen die jouw werk leuker gaan maken en de gastbeleving zal verhogen / verbeteren! 

Ja, leuk allemaal zul je misschien denken maar wat heb ik eraan? Na het volgen van deze e-learning heb je nieuwe inzichten en tips verkregen om het vaak korte contactmoment aan de deu bijzonder te maken. Klanten zullen dan vaker bestellen, meer fooi geven en behulpzaam zijn, want jij bent die leuke, aardige en toffe bezorger! 

Succes met de e-learning!