5. Gastvrij in het verkeer

Eén van de moeilijkste momenten waarop wij gastvrij zouden moeten zijn, is in het verkeer. Doordat we ingeblikt zitten en ons hierdoor in een veilige bubbel wanen, durven en kunnen we ineens van alles. Een zeer kort lontje, schelden, verkeerde vingers opsteken, bumperkleven en ga zo maar door. Echter zelfs als je in je eigen bubbel waant, hoor je gastvrij om te gaan met je mede-verkeersdeelnemers. 

Bedenk je ook dat niet altijd weet wie voor/achter je rijdt. Je bent zichtbaar in het verkeer door het bedrijfslogo op auto/scooter. Mensen associëren jouw rijstijl met het bedrijf wat je op dat moment vertegenwoordigt. Iedereen is wel eens geïrriteerd in het verkeer, echter ben jij op dat moment een ambassadeur van je bedrijf en zul je een voorbeeldfunctie moeten zijn voor andere weggebruikers. 

Je hebt vele soorten rijstijlen, hoe je in je privétijd rijdt, is aan jou. Echter wanneer je rond rijdt voor je bedrijf, representeer je dat bedrijf ook tijdens het rijden. Dit betekent dat je veilig en gastvrij in het verkeer moet zijn. Je bent letterlijk rijdende reclame voor je bedrijf en dit moet ook uitstralen naar de verkeersdeelnemers om je heen. 

Doe de quiz vragen hieronder om jouw kennis over gastvrij in het verkeer te testen! Veel succes!