2. Introductie advies en bijverkoop

Bijverkoop is een belangrijk onderdeel voor je bedrijf. Dit omdat er door een simpel extra drankje die je bij een bestelling bij kunt verkopen al snel de bestelwaarde omhoog kunt krikken. Zie bijverkoop wel als een dienst. Je bent een adviseur voor je gasten, geen verkoper. Vraag aan je gasten of ze bij hun bestelling ook wat willen drinken of hun gerecht upgraden met extra toppings etc.

Je moet het altijd zo zien, jij bent de professional die zijn producten kent! Jij kan de gast het beste advies geven.

Advies

Mensen kunnen op verschillende manieren advies vragen, ze kunnen twijfelend zijn over hun keuze, ze kunnen het direct op de man af vragen of ze kunnen nerveus overkomen.

Wanneer mensen advies vragen of wanneer het lijkt dat ze dit nodig hebben, kun je altijd verwijzen naar de specialiteiten, hardlopers of persoonlijke favorieten. Ook kan je vragen (indien ze vaker bij je besteld hebben) wat ze normaal gesproken bestellen en hierop inspelen. 

Zorg dat je altijd kennis hebt van de producten die je verkoopt. Het komt onprofessioneel over als een gast vraagt naar een specifiek gerecht en jij weet niet precies wat het is.  Wanneer je niet precies weet wat een bepaald product eigenlijk is, vraag dit dan na bij een van je collega‚Äôs. Zo kunnen we ongemakkelijke situaties aan de telefoon/de deur voorkomen.

Up en cross selling ? Meer verkopen! - Ecommerce Result

Doe de onderstaande quiz om jouw kennis over adviseren te testen! Succes!