2.6 De gast

De basis voor alles wat met de horeca te maken heeft, is gastvrijheid. Niets is prettiger voor een gast dan een vrolijke medewerker, een warm onthaal en een terras dat van alle gemakken is voorzien. Aan de andere kant is er niks vervelenders voor een gast dan wanneer je lekker in de zon op het terras zit, er niemand is waarbij je iets kan bestellen.

Natuurlijk, soms gaan er dingen mis, of wordt er door omstandigheden niet voldaan aan de verwachtingen van de gast. Hier mee omgaan is belangrijk en noemen wij emotionele gastvrijheid.

Zien en gezien worden
Soms heb je het als wijkloper zo druk dat je het overzicht verliest en je niet doorhebt dat er in de tussentijd een nieuwe tafel bij is gekomen. Je bent moeilijk aanspreekbaar en de gast heeft niet het gevoel dat hij opgemerkt is. De gast voelt zich dus niet gezien, raakt geïrriteerd en gaat om zich heen zwaaien. Dit wil je natuurlijk altijd voorkomen. Het is daarom erg belangrijk dat wanneer een gast op het terras gaat zitten er altijd iemand in de buurt is om de gast te verwelkomen. In dit geval ben jij als wijkloper hier verantwoordelijk voor. Hoe je de gast het gevoel geeft dat hij of zij gezien wordt, leggen we hieronder uit.

Om te zorgen dat de gast zich ook daadwerkelijk gezien en op zijn gemakt voelt, beginnen we bij het begin; het moment dat een gast aankomt op het terras. Het is belangrijk dat een medewerker bij het ontvangst staat om de gast te verwelkomen. De gast moet zich gelijk gezien voelen en op zijn of haar gemak gesteld worden.

Laat dus duidelijk blijken dat je de gast gezien hebt en naarmate de gast langer aan tafel zit, blijf je dit doen. Een andere manier om de gast het gevoel te geven dat hij gezien wordt, is door zelf initiatief te nemen. Zorg dat de gast zelf niet hoeft te vragen naar dingen die je al had kunnen waarnemen.
Als werknemer moet je constant zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor je gasten op het terras. De gezegde is niet voor niets ‘zien en gezien worden’ en dit doe je door te zorgen dat degene die een wijk op het terras heeft altijd in het zicht van de gast blijft. Op deze manier hoeft de gast je nooit te zoeken en hou je zelf al het overzicht in je wijk. 

Zie onderstaande video voor meer uitleg hierover!

Klik op ‘next lesson’ om door te gaan naar de quiz vragen vaan hoofdstuk 2! Hopelijk heb je goed opgelet want er zitten paar lastige vragen tussen. Heel veel succes!