1.3 Signage

Belangrijkste signage ondersteunt de routing van je gasten. Hoe komen ze het snelst bij de toiletten, de ingang en uitgang. Ook is er verplichte signage, zoals brand vluchtroute bordjes, maar kun je de signage ook gebruiken om product en gerechten van het menu te promoten.

Simpel, maar effectief, krijtborden op tafel en rondom het terras. Maak hier slim gebruik van, maar zorg ook dat ze er leuk uit zien. Er zijn altijd momenten waarop bepaalde producten even wat extra marketing verdienen. Al gaat het om een daghap of biertje van de week, het trekt de aandacht van de gasten!

Door te verwijzen naar je signage zullen gasten vaker specials bestellen. Dit werkt aanstekelijk voor de andere gasten. Je zult zien dat meer en meer gasten de specials zullen bestellen als ze dit voorbij zien komen op het terras. Door er nog een flesje wijn bij te adviseren, die hier speciaal bij past, doe je ook nog eens aan up-selling en zorg je dat de omzet wordt verhoogd aan tafel. Twee vliegen in één klap dus. Makkelijker voor jou en de keuken, lekker efficiënt!

Neem de onderstaande tips goed door! Ze zullen je helpen om de signage op je terras te verbeteren. 

TIP
Prijs dit aan! Doe dit bijvoorbeeld zo; “Zoals u kunt zien op onze borden is de dagspecial een fish platter voor 2, heeft u hier wellicht zin in met een lekker wit wijntje die we speciaal hierbij aanraden”.

Klik op next lesson om door te gaan naar de quiz over hoofstuk 1! Hopelijk heb je goed genoeg opgelet. Succes!