1.2 Sfeer en beleving

Een belangrijk aandachtspunt van een terras is de sfeer en beleving. Een terras staat of valt met sfeer en beleving en het is belangrijk dat wat het terras uitstraalt ook past bij het concept van het restaurant. Ieder terras verschilt natuurlijk, ook qua locatie en omvang. Het dus belangrijk om de inrichting van je terras hier op aan te passen. 
Als je dit duidelijk hebt, kunnen meerdere dingen je helpen om de juiste sfeer en beleving op het terras over te brengen. Natuurlijk zal een gezellig en bruisend terras meer gasten lokken, maar om ook zonder een vol terras toch gasten aan te trekken is het belangrijk dat je een bepaalde sfeer creëert wat jouw concept uitstraalt.

Muziek
De juiste muziek brengt een ongedwongen sfeer met zich mee en uit onderzoek blijkt dat 15% van de gasten langer blijft zitten met de juiste soort muziek en volume.

Indeling terras
Ook is de  juiste indeling van het terras en de tafels erg belangrijk voor het creëren van sfeer en beleving. Denk hierbij aan de manier hoe tafels worden gedekt, ga je bijvoorbeeld voor een chique look met een tafelkleed of wil je de tafel meer informeel indelen door gebruik te maken van plantjes, lichtjes etc

Neem de onderstaande tips goed door! Ze helpen je bij het verhogen van de sfeer en beleving op je terras!

TIP 1
Vraag jezelf eerst het volgende af ‘wat wil ik dat mijn terras uitstraalt?’
TIP 2
Sluit de indeling van het terras aan op het concept van de zaak en de doelgroep die je wilt aantrekken. Bij een terras waar mensen vooral komen om koffie te drinken en te relaxen kun je bijvoorbeeld denken aan loungebanken met veel kussens.
Previous
Next

Klik op next lesson om door te gaan naar het volgende onderwerp van hoofdstuk 1: Signage. Veel succes!