3.1 Vaardigheden

Bekijk hieronder de video als introductie op de verschillende indek stijlen.

Verschillende manieren
De manier van tafel indekken verschilt per locatie. In een kleine bistro wordt er simpelweg op tafel ingedekt met een servet, maar in een chic restaurant ligt linnen op tafel. In het ene restaurant worden twee soorten wijnglazen op tafel gezet, in het andere restaurant misschien alleen bestek, een kaars en een paar bierviltjes.
Waar je ook werkt en wat jouw stijl of concept ook is, het is belangrijk om de basis principes te kennen en deze toe te passen.

Voor het diner
In veel gevallen worden de tafels voor het diner ingedekt. De reserveringen zijn door de manager in kaart gebracht op de zitplaatsen-lijst op basis. Maar bereid ook altijd wat extra tafels voor, voor gasten zonder reservering. 

De verschillende indek stijlen:

Grandcafe stijl
De tafels worden niet ingedekt met borden en/of glazen. Er staat meestal een emmertje klaar met bestek en servetten. Ook staat er meestal een menage met zout, peper en olie. 

Bistro manier 
De tafels worden ingedekt met hoofdgerecht borden, bestek en een servet. Ook is er een menage aan tafel met zout, peper en olie.

Chique gedekt
De tafels worden ingedekt met voor en hoofdgerecht borden,  bestek voor het voor  en hoofdgerecht, wijn en water glazen en servetten

Klik hieronder om door te gaan naar de volgende pagina. Succes!