2.5 Miniblog: Altijd presteren

“Zo dan, je ziet er uit alsof bus 12 je heeft aangereden”

De horeca bestaat nu eenmaal uit nachtbrakers. Op zijn tijd een naborrel die uit de hand loopt, is daarom ook onvermijdelijk. En dan kan het ook gebeuren dat je net iets te laat wakker wordt om jezelf volledig op te frissen, dan maar op het werk. 

Natuurlijk zijn je collega’s nooit te beroerd om een opmerking naar je hoofd te slingeren over hoe je er uit ziet. Gelukkig zit er in je tas een potje wax en een kam, of een make-up tasje. Even het gebruikelijke koffietje nemen, die ene die even lekker is voor je shift begint, en dan duik je even het toilet in om jezelf weer presenteerbaar te maken. 

Paar plenzen water in je gezicht, crèmepje op, het haar zoals het hoort en voor de liefhebbers een klein make-upje. Vervolgens stap je naar buiten alsof er niets aan de hand is, zo lijkt het althans want van binnen heb jij je zeker wel eens beter gevoeld. 

Nog een kop koffie er in, omkleden en de zaak klaar maken voor de gasten. 

Alsof jij tussen jouw binnenkomst en de eerste arrivé een metamorfose bent doorgaan, het is ongekend. Vrolijk lachend beweeg jij je soepel door de tafels, onthoud bestellingen van vier tafels alsof het niets is en foutloos komt alles aan. 

Tafel drie wenkt je, er is een klacht. Professioneel en efficiënt los jij dit direct op, iedereen weer tevreden. Huilend kind in de zaak, die is namelijk net gestruikeld over de drempel. In een oogwenk tover jij een setje kleurpotloden en een kleurplaat tevoorschijn. Kind weer blij, ouders ook blij. De energie die je haalt uit al die vrolijke mensen geeft je een boost, dit is waar je het voor doet. 

Dit is wat de horeca zo uniek maakt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat jij met een kater op je werk verschijnt, maar dat gebeurt gewoon.  Zorg ervoor dat je er weer goed uitziet, dat je perfecte service en aandacht levert aan je gasten en inzien dat iedereen een super ervaring heeft gehad. 

De horeca is altijd presteren, altijd aan staan. Dit is wat er van je wordt verwacht, en dit is wat je doet. Weer een succesvolle dag er op, tijd om te sluiten. 

Maar, vanavond toch maar een Fristi en een spa rood bij de naborrel. Wel zo verstandig. 

Druk op de onderstaande knop om door te gaan naar de volgende pagina. Succes!