2.3 Aandacht voor het product

Ken je producten

Natuurlijk is het belangrijk om aandacht te geven aan jezelf en je gasten. Maar je verkoopt ook een ruime selectie aan producten. Goede kennis over de producten is essentieel als het aankomt op het adviseren van je gasten. 

De meeste chefs houden ervan unieke ingrediënten toe te voegen aan hun gerechten. Vraag altijd aan de chef wat er precies in het gerecht zit. Bijvoorbeeld, indien je een steak serveert, is het veel fijner wanneer je kunt uitleggen wat voor soort saus en kruiden zijn gebruikt. Of welke bakmethode is gehanteerd, in plaats van simpel vertellen “Hier is uw steak”. Je gast weet dat hij een steak heeft besteld, dus maak hem enthousiast. 

Hoe meer je aan je gast kunt vertellen over de verschillende producten, hoe professioneler en gepassioneerder je overkomt. Bovendien is het leuk om uitgebreid te kunnen vertellen over wat jullie allemaal in huis hebben. Je voelt je hierdoor zekerder en zal nog meer plezier hebben in je werk. 

Onderschat je gasten niet

Ze weten vaak meer dan je denkt. Improviseren is goed, maar verkoop geen onzin aan je gasten. Zij zijn jouw eerlijkheid waardig!


Druk op de knop hieronder om door te gaan naar de volgende pagina. Succes!