2.2 Aandacht voor je gasten

In het vorige hoofdstuk hebben we gesproken over de basisprincipes van gastvrijheid. In dit hoofdstuk gaan we je helpen te anticiperen op de behoeften van de gasten, om zo een uitstekende gastheer te worden. Vaak kun je wel inschatten of je te maken hebt met een groep vrienden, een zakelijke vergadering of een familie. 


Let op het volgende:

  • Hoe praten de gasten

  • Hoe zijn ze gekleed 

  • Wat bestellen ze

  • De samenstelling van de groep

Als je oprecht geïnteresseerd bent kun je een hoop leren over je gasten door ze simpelweg te observeren. 

Luister aandachtig Hiermee bedoelen we niet dat je de tafel moet gaan zitten afluisteren. Maar het kan wel zo zijn dat je dingen oppikt, waarmee jij jouw gasten een betere beleving kan bezorgen. Misschien hoor je ze wel overleggen over het menu, een mooi moment om in te springen en de juiste suggesties te doen. Wie weet proosten ze wel op een promotie, altijd leuk om dan naar voren te stappen en iets extra’s voor je gasten te doen. 

Het gaat hier om kleine gebaren, die een grote impact zullen hebben. Door aandachtig te luisteren en je dienstbaar op te stellen, ook op een onverwachts moment, zullen je gasten zich speciaal en gewaardeerd voelen. En hier zou iedereen altijd naar moeten streven! 

Stel vragen! Natuurlijk hoef je je gasten niet te ondervragen. Echter, stel ze sturende vragen en vind beleefd uit wat ze hebben gepland voor zichzelf. 

De volgende voorbeelden kunnen handig zijn:

  • In het weekend kun je de gasten altijd vragen of ze iet leuks hebben gepland na het diner

  • Als er een groep komt vraag je of het een speciale gelegenheid betreft

Druk op de knop hieronder om door te gaan naar de volgende pagina. Succes!