1.5 Miniblog: Horeca, een echt vak

“Is dit je echte baan?”

 “Wat doe je hiernaast?” 

“Je bent echt goed in je werk, maar wat wil je later doen?” 

 

Werk je in de horeca, dan zul je één van deze opmerkingen, of alle 3, vast wel eens hebben gehoord.
In Nederland wordt de horeca door velen niet echt gezien als een erkend vak. Helaas, maar waar. Mensen zien het eerder als bijbaan, of een tijdelijke baan. 

Of je nu voor een aantal jaar, of je leven lang in de horeca werkt. Het is een prachtig vak! Gasten kunnen prima thuis eten en drinken, ze komen voor veel meer dan dat. Een hoogstaand gastvrijheidsniveau leveren en een uitstekende gastbeleving bieden is een ware kunst. 

De horeca is een perfecte branche om jezelf te ontwikkelen. Je leert goed samenwerken in teamverband, leert omgaan met stressvolle situaties en zorgt de hele dag voor allerlei verschillende mensen.
Dat laatste is misschien nog wel het meest bewonderenswaardig aan de horeca. Iedere individuele gast heeft weer een eigen verwachting, en ook een eigen handleiding. En toch slagen velen er in om ervoor te zorgen dat (de meeste) gasten met een tevreden glimlach vertrekken. 

Natuurlijk kunnen we er nog uren over doorgaan, waarom de horeca een prachtig en hoogstaand vak is, en ook zo gezien zou moeten worden door iedereen. Maar daar is dit niet het moment voor. Wat hierboven is genoemd, is ook een fractie van wat er werkelijk allemaal bij komt kijken. 

Maar de boodschap is de volgende: de horeca is niet voor iedereen weggelegd. Wees trots op wat je doet en ga vooral door met fantastische belevingen leveren aan iedereen die zijn voet over de drempel zet! 

Druk op de onderstaande knop om door te gaan naar de volgende pagina!