1.4.2 Commerciele gastvrijheid

Bij commerciële gastvrijheid komt natuurlijk geld, ofwel omzet, te pas. In de horeca verkoop je natuurlijk verschillende producten in de vorm van eten en drinken, maar dit gaat op een subtiele en leuke manier. Daarom spreken we liever over ‘adviseren’, omdat je de gast het gevoel wilt geven dat jij oprecht met hen meedenkt. Natuurlijk is het super belangrijk dat gasten het naar hun zin hebben. Maar, er moet ook genoeg geld binnenkomen.

Commerciële gastvrijheid is de vaardigheid om jouw gasten op de juiste manier te adviseren, en zelfs delicaat te sturen, wanneer je een bestelling opneemt.
Hier komt ook de nodige productkennis bij kijken, dus het is essentieel dat de productkennis binnen het bedrijf van hoog niveau is. 
Eigenlijk is het fundament van commerciële gastvrijheid up-sell en cross-sell. Daag jezelf uit om van een vaasje een halve liter te maken, of per tafel standaard minimaal drie bijgerechten te verkopen. De truc hierin is om voor jezelf, of met je team, hier een soort spel van te maken. Maak het bespreekbaar om er een challenge van te maken. Dat kan op de avond zelf, of over een bepaalde periode. 
Dit is een leuke en interactieve manier om een team te motiveren het beste uit henzelf en uit elkaar te halen, wat het adviseren van gasten betreft.

Druk op de knop hieronder om door te gaan naar de volgende pagina. Succes!