1.4.1 Praktische gastvrijheid

Dit gaat onder andere over hoe de zaak er bij staat. De eerste vraag is dan natuurlijk: “Is het praktisch ingericht?”. Als het antwoord hierop al nee is, dan moet er nog een hoop gebeuren. Verder gaat het ook om de ambiance binnen de zaak. 

Voor praktische gastvrijheid is het belangrijk dat alles er strak en netjes bij staat, er sfeervolle muziek aan staat (op het juiste geluidsniveau), de kaarsjes gezellig branden en dat het personeel gereed staat om de gasten te ontvangen.  

Ook is het belangrijk dat je gebruik maakt van alle fysieke middelen in je zaak. Daarbij moet ook altijd de vraag worden gesteld: “Wat hebben we nodig om de praktische gastvrijheid te optimaliseren?”. Komen er veel kinderen? Zorg dan voor de juiste materialen en een kinderhoek. Komt er een oud stel dineren? Zet ze neer op een rustige plek. Komen er vaak groepen jongeren borrelen? Zorg dat je ze ergens plaatst waar andere gasten zo min mogelijk “last” van eventuele luidruchtigheid kunnen hebben. 

Kortom, om praktische gastvrijheid juist toe te passen moet je efficiënt gebruik maken van de fysieke middelen binnen het bedrijf. Daarbij, moet er altijd kritisch worden gekeken of de praktische gastvrijheid kan worden verbeterd. 

Druk op de knop hieronder om door te gaan naar de volgende pagina. Succes!