1.3 Het Gastvrijheid-DNA

Natuurlijk zit gastvrijheid in het DNA van iedere echte horecatopper. We ademen allemaal gastvrijheid, zelfs zonder erbij na te denken. Echter is het van belang dat dit DNA ook op de juiste manier zit verworven in de bedrijfscultuur. 
Het is gewenst dat ieder individu een ware koning is op het gebied van gastvrijheid, maar als team moeten jullie natuurlijk wel op één lijn zitten. Samen nadenken, vastleggen, uitproberen, implementeren en optimaliseren van gastvrijheid binnen jullie organisatie is nodig om een passend DNA te realiseren binnen de organisatie. 

Maar hoe ontwikkel je nu een gastvrijheid-DNA binnen jullie organisatie? Om dat te kunnen realiseren, is het volgende stappenplan van belang:

1. Wat zijn onze kernthema’s?

2. Wat onderscheidt ons?

3. Wat is onze doelgroep?

4. Hoe bedienen wij onze doelgroep?

5. Hoe nemen we, als team, onze verantwoordelijkheid?

6. Hoe inspireren en motiveren wij elkaar?

7. Hoe gaan we ons gastvrijheid-DNA waarborgen? 

Een horeca bedrijf zal het meest efficiënt zijn wanneer er een duidelijk gastvrijheid-DNA is vastgesteld, en uiteraard ook wordt nageleefd. 
Naast dat dit er voor zorgt dat een team een hoge kwaliteit waarborgt, zal het ook mogelijkheden geven om collega’s te corrigeren. 

Wanneer een collega niet handelt volgens de gemaakte afspraken van het DNA, zou ieder individu in het team die persoon daarop kunnen wijzen.
Natuurlijk moet dit wel op een gepaste manier gaan en moet een eventuele correctie wel gelinkt zijn aan het DNA. Plan het ook in, bijvoorbeeld wanneer alle gasten zijn vertrokken. Dus niet wanneer de shift nog volledig aan de gang is. 

Als nieuwe horecatijger zal is het dus goed om aan je nieuwe teamleden te vragen hoe het zit met gastvrijheid in de zaak waar jullie werkt.


Druk op de knop hieronder om door te gaan naar de volgende pagina. Succes!