De Verblijfsfase Deel 1

Je gasten hebben plaatsgenomen en het moment is daar om je kaart uit te reiken, iets specials te vertellen en tussendoor de wensen en behoeftes van jouw gasten te ontdekken. Wees niet bang om jouw professionele en persoonlijke mening te geven, gasten willen namelijk graag geadviseerd worden. 

Verder is het ook belangrijk dat jij de behoefte van de gast analyseert. Zo kun jij je manier van service en aandacht aanpassen naar die behoeftes. De ene tafel wilt graag uitgebreid 4 gangen dineren, waar een andere tafel snel binnenkomt voor een hoofdgerecht en een drankje erbij. Iedere gast is verschillend, anticipeer daar op. Onthoud wel: al jouw gasten verdienen goede en gastvrije service, behandel ze daarom wel allemaal gelijk. 

Dit is trouwens ook een mooi moment voor up-selling en cross-selling. Uiteraard weet je dat dit niet puur een manier is om omzet te genereren, nee, het is een manier om je gast suggesties te doen om zijn of haar verblijf net even dat beetje extra te geven. Daarbij geef je de gast dan ook het gevoel dat jij met ze meedenkt, om ze een fantastische avond te bezorgen. 

Zorg dat je de bestellingen duidelijk herhaalt bij je gast en goed communiceert naar de keuken en je collega’s op de vloer. Zorg er ook voor dat je weet welke gast welk gerecht heeft. Zo hoef je niet onnodig te storen  aan tafel en maak je extra goede sier door jouw oplettendheid en scherpte.

Zie de video hieronder voor meer hierover!

Klik op de knop ‘next lesson’ om door te gaan naar de volgende pagina!