Hoofdstuk 1: Verbale communicatie

 Verbale communicatie –  het spreken en de intonatie. 

Verbale communicatie bestaat uit jouw woorden en tonaliteit, of de manier waarop je spreekt. Tonaliteit is veel belangrijker dan wat je daadwerkelijk zegt. Het is de toon die de muziek maakt! Je hebt zelf vast wel wel gemerkt dat communicatie ontzettend belangrijk is als horeca medewerker. Zowel met jouw collega’s als met de gast.

Zonder communicatie zouden we geen relaties kunnen opbouwen en zou niemand elkaar begrijpen. Op de werkvloer is goede communicatie eigenlijk onmisbaar. De samenwerking met je collega’s gaat soepeler, je behaalt betere resultaten, en je leert je gast beter begrijpen. Omgekeerd geldt dat een slechte communicatie leidt tot conflicten, misverstanden, onnodige fouten, onderlinge irritaties en verwijten, minder plezier in je werk en ontevreden gasten. En daar wordt niemand blij van, toch? In deze les ga ik je wat vertellen over verbale communicatie en wat voor invloed tonaliteit daarop heeft. 

Communicaties tussen collega’s noem je: interne communicatie.
Interne communicatie is belangrijk wanneer je taken verdeeld. Het is de sleutel om als team goed te functioneren en belangrijk voor de sfeer op de werkvloer. Verder heeft het een directe invloed op de beleving van je gast. 

Communicatie met gasten is natuurlijk anders. Dit noemen we: externe communicatie. 
Externe communicatie is belangrijk aangezien jij je gasten op een prettige en professionale manier moet benaderen en behandelen. Jouw verbale communicatie, non-verbale communicatie en het lezen van jouw gasten zijn cruciaal voor de gastbeleving. Maar het is ook erg belangrijk voor de omzet, de algemene prestatie en de fooi of andere bonussen. 
Deze module focust zich op de gastbeleving en vooral op hoe jij communiceert met je gasten op een duidelijke, efficiënte en prettige manier. 

Zie de foto hieronder voor meer info over verbale communicatie!

Klik op ‘next lesson’ om door te gaan met de e-learning!