2.1 Non-verbale communicatie tips

Hoe zorg jij er voor dat jouw non-verbale communicatie juist is? 

  • Telefoon: met je telefoon spelen op werk laat zien dat jij geen zin hebt in je werk. Daarbij toon je aan dat er andere dingen belangrijker zijn in je leven van de gasten. Stop je telefoon daarom weg tijdens werk! Vooral wanneer er gasten in de buurt zijn. 
  • Houding: Wanneer je leunt aan de bar zullen je gasten denken dat je moe bent of je werk niet serieus neemt. Zorg ervoor dat je een pro-active houding hebt. Dit maakt je beter benaderbaar. Laat je gasten zien dat je blij bent ze te helpen, wat je ook bent! 
  • Wees authentiek: Het is erg belangrijk om jouw verbale en non-verbale communicatie te co├Ârdineren. Zorg dat jouw uitdrukking en postuur in lijn staan met wat je zegt. Of met een duur woord: authenticiteit. Wanneer je praat met de gast op een beleefde manier, maar je lichaamstaal zegt dat je absoluut niet ge├»nteresseerd bent, zal je gast dit onmiddellijk merken. 
  • Stilte: Geef de ruimte aan je gast om te spreken, en pauzeer zelf je verhaal. Zo verzamel je waardevolle informatie om je gasten te kunnen adviseren. 

Jouw uiterlijk is erg belangrijk!
Je bent een horeca professional, dus zo moet je er ook uit zien! Daarbij, wanneer je er goed uit ziet, voel jij je goed. Houdt je schonen netjes en schoon en zorg dat je er representatief uit ziet! 

Klik op ‘next lesson’ om door te gaan naar de volgende les!