1.1 Voorbeelden verbale communicatie

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van verbale communicatie:

Tonaliteit: “Het is de toon die de muziek maakt”

Te veel mensen zijn zich niet bewust van de rol die jouw manier van spreken speelt bij jouw succes als gastheer! Om deze techniek een boost te geven zijn er een aantal punten waar jij op kan letten:

Stoot techniek: Dit wordt gebruikt om jouw woorden meer kracht bij te zetten en de focus te leggen op datgene wat jij graag wilt overbrengen. (Voorbeeld)

Verlenging: Hierbij wordt een woord of uitdrukking langzamer uitgesproken om de luisteraar de tijd te geven om het goed te bevatten wat er zojuist is gezegd. (Voorbeeld)

Pre-Herkenning: Het werkt door aan het einde van bepaalde zinnen je stem omhoog te laten gaan alsof je een vraag stelt. Als je dit goed uitvoert zal de gast onbewust het idee krijgen dat hij iets hoort te weten of herkennen. Je dwingt de gast hiermee onbewust in de ja-modus te krijgen.

Nieuwsgierigheid: Zoals de naam al doet vermoeden creëer je met dit effect het gevoel alsof er iets groots en belangrijks gedeeld gaat worden. Zorg dat je vlak voor je aankondiging een zachter volume aanneemt zodat je de gasten met hun volledige aandacht af laat wachten wat het volgende is dat gezegd gaat worden.

Strategische Pauze: Let ook op waar jij je pauzes laat vallen! Als jij een korte stilte timed nadat jij iets belangrijks heb gezegd, geef jij de gast tijd om datgene te verwerken en er een nadruk op te leggen.

Oke, dit waren dus een aantal technieken om in zinnen te gebruiken en je bewust te maken van de invloed hiervan als je er dus bewust mee aan de gang gaat tijdens je werk.

Klik op ‘next lesson’ om door te gaan naar de volgende les in deze e-learning!